Tonhalas-spenótos lasagne

2018.01.08

Ha már unjuk a megszokott lasagne-t, érdemes kísérletezni új ízekkel. Mivel halmániás vagyok, kipróbáltam tonhallal, és jól szerepelt :) Aki nincs oda érte, cserélje le túróra vagy kecskesajtra.

HOZZÁVALÓK

  • lasagne lapok
  • leveles spenót (jó a fagyasztott, én is abból csináltam, csak ne az a nagyon pépes legyen, inkább darabos)
  • tonhalkonzerv
  • paradicsompüré
  • zsírszegény sajt
  • só, bors, fokhagyma
  • vöröshagyma
  • tej
  • kókuszzsír/olaj

ELKÉSZÍTÉS

  • Kevés kókuszzsíron megpirítjuk a vöröshagymát, majd ráteszünk személyenként egy doboz (52g-os) tonhalkonzervet. Kicsit kevergetjük, utána ráöntünk egy kis paradicsompürét és vizet. Ízlés szerint fűszerezzük.
  • Egy másik edényben tejben megfőzzük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát is.
  • Kevés tönkölyliszttel sűrítjük, ha már nincs zöld íze.
  • Egy hőálló edény aljába először teszünk egy lapot, majd mehet rá egy réteg tonhal, kis reszelt sajt, utána megint lap, most spenót, kis sajt, megint lap stbstb. A végén szósszal zárunk, szórunk rá sajtot és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el