Alaszkai tőkehalfilé répapürével, kölessel
2018.01.08
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 2 nagyobb db valamilyen tengeri halfilé
- 4 db sárgarépa
- 140 g köles
- só, bors
ELKÉSZÍTÉS
- Ha fagyasztott halunk van, olvasszuk ki, és próbáljuk meg minél jobban felitatni róla a vizet. Így is sokat fog engedni.
- Sózzuk, borsozzuk, kis fokhagyma is mehet akár
- A répapüréhez a répákat meghámozzuk, karikára vágjuk, és pici olajon (anyukámtól tanultam, mindig picit meg kell pirítani a répát) majd minimális vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük.
- Kimérjük a kölest, majd beleöntjük egy edénybe. Nem szükséges előtte olajon pirítani, aki diétázik, az semmiképp ne pirítsa.
- Háromszoros mennyiségű forrásban lévő vízzel kell felönteni, kis só, és fedő alatt készre pároljuk
- A tányért lehet díszíteni répahéjakkal, kis rukkolával.
