Alaszkai tőkehalfilé répapürével, kölessel

2018.01.08

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 2 nagyobb db valamilyen tengeri halfilé
  • 4 db sárgarépa
  • 140 g köles
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉS

  • Ha fagyasztott halunk van, olvasszuk ki, és próbáljuk meg minél jobban felitatni róla a vizet. Így is sokat fog engedni.
  • Sózzuk, borsozzuk, kis fokhagyma is mehet akár
  • A répapüréhez a répákat meghámozzuk, karikára vágjuk, és pici olajon (anyukámtól tanultam, mindig picit meg kell pirítani a répát) majd minimális vízben megfőzzük. Utána botmixerrel pürésítjük.
  • Kimérjük a kölest, majd beleöntjük egy edénybe. Nem szükséges előtte olajon pirítani, aki diétázik, az semmiképp ne pirítsa.
  • Háromszoros mennyiségű forrásban lévő vízzel kell felönteni, kis só, és fedő alatt készre pároljuk
  • A tányért lehet díszíteni répahéjakkal, kis rukkolával. 
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el