Almarózsák

2018.01.08

Ez kicsit kivétel, ugyanis bolti leveles tésztából készült, viszont annyira szép, hogy nem szerettem volna kihagyni és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. :) 

Hozzávalók:

  • alma
  • lekvár
  • darált dió
  • egy csomag leveles tészta

Elkészítés:

  • Az almákat 1 mm vékony szeletekre vágjuk, majd citromos forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Helyettesíthetjük ezt a lépést úgy is, hogy megmikrózzuk egy kis citromos víben. A lényeg, hogy a szeletek hajlíthatóak legyenek.
  • A leveles tésztát 6 részre vágjuk, megkenjük lekvárral (én Dia Wellness eperlekvárt használtam), megszórjuk fahéjjal és darálunk rá egy kis diót.
  • Az almaszeleteket úgy helyezzük rá hogy fedésben legyenek, majd a tészta alját rá kell hajtani az egészre és szépen fel kell tekerni.
  • Előmelegített sütőben készre sütjük. 
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el