Almarózsák
2018.01.08
Ez kicsit kivétel, ugyanis bolti leveles tésztából készült, viszont annyira szép, hogy nem szerettem volna kihagyni és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. :)

Hozzávalók:
- alma
- lekvár
- darált dió
- egy csomag leveles tészta
Elkészítés:
- Az almákat 1 mm vékony szeletekre vágjuk, majd citromos forrásban lévő vízben 2 percig főzzük. Helyettesíthetjük ezt a lépést úgy is, hogy megmikrózzuk egy kis citromos víben. A lényeg, hogy a szeletek hajlíthatóak legyenek.
- A leveles tésztát 6 részre vágjuk, megkenjük lekvárral (én Dia Wellness eperlekvárt használtam), megszórjuk fahéjjal és darálunk rá egy kis diót.
- Az almaszeleteket úgy helyezzük rá hogy fedésben legyenek, majd a tészta alját rá kell hajtani az egészre és szépen fel kell tekerni.
- Előmelegített sütőben készre sütjük.