Almás-diós muffin

2018.01.09

Egy rossz napon, egy nagy adaggal tejszínhabbal a tetején... nyami.

HOZZÁVALÓK 12db-hoz

  • 15 dkg DW 50%-kal csökkentett ch tartalmú liszt
  • 10 dkg kókuszzsír
  • 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • fél tasak sütőpor
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 1 db alma
  • egy marék vágott dió
  • egy marék csokipasztilla (elhagyható)
  • kb 1 dl tej (de ezt lassan adagoljuk, mikor összeállítjuk a tésztát a kívánt állag eléréséig)
  • növényi tejszín a díszítéshez (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS

  • A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét külön felverjük, a sárgáját összekeverjük az édesítőszerrel és utána hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt.
  • A lisztbe beletesszük a sütőport, vágott diót, csokipasztillát.
  • A tojássárgájás masszát hozzáöntjük a liszthez, ekkor kezdjük a tejet adagolni. Majd a reszelt almát is. Ha úgy látjuk, hogy jó az állaga, a felvert tojásfehérjét finoman hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
  • Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30-35 percig sütjük.
  • Ha szeretnénk díszíteni, akkor felverjük a tejszínt és az i-re a pontot a dekorcukrok adják.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el