Almás-diós muffin
2018.01.09
Egy rossz napon, egy nagy adaggal tejszínhabbal a tetején... nyami.
HOZZÁVALÓK 12db-hoz
- 15 dkg DW 50%-kal csökkentett ch tartalmú liszt
- 10 dkg kókuszzsír
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- fél tasak sütőpor
- 2 tojás
- csipet só
- 1 db alma
- egy marék vágott dió
- egy marék csokipasztilla (elhagyható)
- kb 1 dl tej (de ezt lassan adagoljuk, mikor összeállítjuk a tésztát a kívánt állag eléréséig)
- növényi tejszín a díszítéshez (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS
- A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét külön felverjük, a sárgáját összekeverjük az édesítőszerrel és utána hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt.
- A lisztbe beletesszük a sütőport, vágott diót, csokipasztillát.
- A tojássárgájás masszát hozzáöntjük a liszthez, ekkor kezdjük a tejet adagolni. Majd a reszelt almát is. Ha úgy látjuk, hogy jó az állaga, a felvert tojásfehérjét finoman hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze.
- Előmelegített sütőben 180°C-on kb 30-35 percig sütjük.
- Ha szeretnénk díszíteni, akkor felverjük a tejszínt és az i-re a pontot a dekorcukrok adják.
