Ananászos tejszínes csirke kukoricás vadrizzsel, rukkolával

2018.01.08

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 300 g csirkemell
  • ananász (nem konzerv!!! , mert az tiszta cukor)
  • 80 g fehér rizs
  • 80 g vadrizs
  • rukkola

ELKÉSZÍTÉS

  • A két rizsfajtát mindenképp külön kell főzni, mert nagyon különbözik a főzési idő. A fehér rizst mindenki, ahogy szokta, készítse el. A vadrizst a csomgaoláson leírtak szerint főzzük, kb dupla mennyiségű vízzel, és legalább 50 percig, de lehet kóstolni közben. Arra kell számítani, hogy főtt állapotban sem lesz teljesen puha. Ha kész, összekeverjük a kétféle rizst, és belekeverünk egy kis kukoricát. (Lehetőleg ne a szuperédeset vegyük)
  • A csirkét megmossuk, felkockázzuk, kis olajon megsütjük, majd pici víz mehet alá, és egy kis sót, fehérborsot szórunk rá.
  • Ha már majdnem kész beletesszük a kockára vágott ananászt.
  • Kis tejszínt tehetünk bele (10%-os zsírtartalmút), majd puhára főzzük.
  • Rukkolával kínáljuk. (Aki nem szereti a rukkola jellegzetes kesernyés ízét, az helyettesítse madársalátával.)
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el