Ananászos tejszínes csirke kukoricás vadrizzsel, rukkolával
2018.01.08
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 300 g csirkemell
- ananász (nem konzerv!!! , mert az tiszta cukor)
- 80 g fehér rizs
- 80 g vadrizs
- rukkola
ELKÉSZÍTÉS
- A két rizsfajtát mindenképp külön kell főzni, mert nagyon különbözik a főzési idő. A fehér rizst mindenki, ahogy szokta, készítse el. A vadrizst a csomgaoláson leírtak szerint főzzük, kb dupla mennyiségű vízzel, és legalább 50 percig, de lehet kóstolni közben. Arra kell számítani, hogy főtt állapotban sem lesz teljesen puha. Ha kész, összekeverjük a kétféle rizst, és belekeverünk egy kis kukoricát. (Lehetőleg ne a szuperédeset vegyük)
- A csirkét megmossuk, felkockázzuk, kis olajon megsütjük, majd pici víz mehet alá, és egy kis sót, fehérborsot szórunk rá.
- Ha már majdnem kész beletesszük a kockára vágott ananászt.
- Kis tejszínt tehetünk bele (10%-os zsírtartalmút), majd puhára főzzük.
- Rukkolával kínáljuk. (Aki nem szereti a rukkola jellegzetes kesernyés ízét, az helyettesítse madársalátával.)