Banánkenyér
2018.08.01
HOZZÁVALÓK
Eredeti recept:
- 3 db banán
- 2 db tojás
- 125 g görög joghurt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 375 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1/3 csésze méz
- A tésztájába mehetnek bele gyümölcsök, vágott dió stb. Én most csak az alap verziót sütöttem meg.
Diétás verzió (én így csináltam)
- Görög joghurt helyett én 1,5%-os tejet tettem bele. kb 2 dl-t, de a tészta állagán lehet érezni, mikor jó.
- Teljes kiőrlésű liszt helyett a Dia-Wellness ch mínusz lisztjét használtam, aminek 100g-jában csak 11 g a szénhidrát. Erről a lisztről tudni kell, hogy szívja magába a nedvességet nagyon, úgyhogy biztosan több folyadék kell hozzá, mint a sima lisztnél. 300-330 g-ot használtam belőle.
- méz helyett süssina folyékony édesítőt használtam. (nem tudom megmondani mennyit, megkóstoltam a tésztát)
ELKÉSZÍTÉS
- A banánokat villával összetörjük, majd hozzáadjuk a két tojást, és a többi hozzávalót mind hozzákeverjük, míg egy ragacsos, de összeálló masszát kapunk. Nem folyik mint egy piskóta, annál sokkal sűrűbb. A muffintésztánál is sűrűbb.
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, kibélelünk egy sütőformát sütőpapírral és beleöntjük a masszát.
- 50 percig kell sütni, utána ha kivettük, egy 15 percig hagyjuk békén, utána vegyük ki a formából és lehet szeletelni.
- Jó étvágyat :)