Ch csökkentett diós bejgli

2017.10.23

Elképesztően puha, aki hozzám hasonlóan kalácstésztából szereti a bejglit, annak nagy szívvel ajánlom. Egészen biztosan ezt fogom megsütni karácsonykor, csak dobok hozzá egy mákosat is. 

Hozzávalók:
Tészta:
12,5 dkg fehér tönköly liszt
12,5 dkg dia wellness süteményliszt koncentrátum
12 dkg vaj
1 tojás
10 g élesztő
1 evőkanál almacukor
75 g tejföl

Az élesztőt fél dl tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóból puha tésztát gyúrunk. Nekem kellett kis lisztet pluszba hozzá tennem.

Míg kel a tészta (45 perc), összeállítjuk a tölteléket.

Diós töltelék:
20dkg darált dió
1dl tej
14 dkg cukornak megfelelő édesítő (ha almacukkoral szeretnétek, szorozzátok fel 0,7-tel)
Citromhéj

Lassú tűzön kicsit összefőzzük.

A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rátesszük a már nem forró diós masszát és feltekerjük.
Tojással megkenjük, 15 percig állni hagyjuk, majd egy újabb réteget teszünk rá. Ezután mehet az előmelegített sütőbe.
Aranybarnára sütjük.

#diawellness #almacukor #gasztroköntös

© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el