Ch csökkentett diós bejgli
Elképesztően puha, aki hozzám hasonlóan kalácstésztából szereti a bejglit, annak nagy szívvel ajánlom. Egészen biztosan ezt fogom megsütni karácsonykor, csak dobok hozzá egy mákosat is.

Hozzávalók:
Tészta:
12,5 dkg fehér tönköly liszt
12,5 dkg dia wellness süteményliszt koncentrátum
12 dkg vaj
1 tojás
10 g élesztő
1 evőkanál almacukor
75 g tejföl
Az élesztőt fél dl tejben felfuttatjuk, majd az összes hozzávalóból puha tésztát gyúrunk. Nekem kellett kis lisztet pluszba hozzá tennem.
Míg kel a tészta (45 perc), összeállítjuk a tölteléket.
Diós töltelék:
20dkg darált dió
1dl tej
14 dkg cukornak megfelelő édesítő (ha almacukkoral szeretnétek, szorozzátok fel 0,7-tel)
Citromhéj
Lassú tűzön kicsit összefőzzük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, rátesszük a már nem forró diós masszát és feltekerjük.
Tojással megkenjük, 15 percig állni hagyjuk, majd egy újabb réteget teszünk rá. Ezután mehet az előmelegített sütőbe.
Aranybarnára sütjük.
#diawellness #almacukor #gasztroköntös