Csirkepaprikás teljes kiőrlésű nokedlival
2018.01.08
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 400 g csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tk. kókuszolaj
- só, pirospaprika
- őrölt bors, őrölt kömény
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- tejföl
- A nokedlihoz:
- 140 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- só
- annyi víz, amennyit felvesz
ELKÉSZÍTÉS
Pörkölt: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, majd egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kis vízzel.
Beletesszük a kockára vágott csirkehúst és a zöldségeket is, sózzuk, borsozzuk, és most kerül bele az őrölt kömény is. Lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha sok leve van, erősebb lángon, fedő nélkül zsírjára sütjük. A végén kerül bele a tejföl.
Nokedli: Egy fakanál segítségével összedolgozzuk a lisztet, sót annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk.