Csirkepaprikás teljes kiőrlésű nokedlival

2018.01.08

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 400 g csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tk. kókuszolaj
  • só, pirospaprika
  • őrölt bors, őrölt kömény
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • tejföl
  • A nokedlihoz:
  • 140 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • annyi víz, amennyit felvesz

ELKÉSZÍTÉS

Pörkölt: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, majd egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kis vízzel.

Beletesszük a kockára vágott csirkehúst és a zöldségeket is, sózzuk, borsozzuk, és most kerül bele az őrölt kömény is. Lefedve pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha sok leve van, erősebb lángon, fedő nélkül zsírjára sütjük. A végén kerül bele a tejföl.

Nokedli: Egy fakanál segítségével összedolgozzuk a lisztet, sót annyi vízzel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízben kiszaggatjuk.

© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el