Csokitorta

2017.11.01

Szerintem tökéletes a csokiimádóknak. Igazán finom, tömény csokoládé ízű a krém. Kicsit macerás, de megéri nekiállni. A tésztája cukormentes és szénhidrátcsökkentett, viszont a krémjét nem mertem édesítővel csinálni, mert féltem, hogy nem áll össze, DE utólag mesélte egy blogger, hogy dia-wellness porcukorhelyettesítővel tökéletesen meg lehetett volna csinálni. 

Hozzávalók:

6db 18cm-s piskótalaphoz:
- 6 tojas
- 35 g olvasztott vaj
- 100g dw süteményliszt koncentrátum
- 100g cukornak megfelelő édesítő (=70g Almacukor )

Sárgája plusz cukor ➡habosra, bele a liszt, majd utána
Fehérje ➡ habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk.

A tortaformát ráhelyezzük egy sütőpapírra és átrajzoljuk filccel. 6x
Elosztjuk rajta a masszát 200fokon aranybarnára sütjük.

Krém:
🌻200g jo minosegu csoki
🌻170g vaj
🌻3 tojás
🌻120g porcukor (info: dia wellness porcukor helyettesítővel elvileg ugsanolyan jó, ez szuper, ki fogom próbálni én is)

- Csokit felolvasztani gázon langyosra.
- Porcukor+ tojás ➡ csípősre melegítjük, vigyázva hogy nehogy megfőzzük a tojást. Majd kihabositjuk lehűlésig gépi habverővel (legalább 10 perc!!!)
- A vajat is kihabosítjuk, ezt is jó sokáig érdemes géppel verni.
- Végül vajhab+tojáshab ➡ lassú fokozaton összekeverjük géppel, utána mehet bele a csoki, ezt már kézzel kevertem hozzá.

A lapokat megkenegetjük a krémmel, figyeljünk, hogy maradjon a tetejére és az oldalára is.

Hűtőben 1-2 órát kell, hogy dermedjen

© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el