Gombakrémleves
2018.01.08
HOZZÁVALÓK
- 0,5 kg barna csiperke gomba (fehér csiperke is jó)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fehérbors
- só
- vegamix (sómentes zöldségkeverék, nem vegeta!!!)
- díszítésnek: tökmag, napraforgómag, pár kocka Graham toast kenyér megpirítva, kockára vágva
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát kockára vágjuk, majd egy teáskanál kókuszzsíron megpirítjuk.
- A barna csiperkét nem kell meghámozni, én a fehérnek le szoktam húzni a bőrét.
- Megmossuk, felkockázzuk a gombát, majd ráöntjük a hagymára. Teszünk alá kb 2 dl vizet.
- Sózzuk, borsozzuk (én most fehérborsot használtam), egy pici szárított zöldségkeverék is mehet bele
- Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szeretnénk megtartani pár kockát dísznek, akkor most vegyük ki.
- Botmixerrel krémessé pépesítjük. Aki szeretne, tehet bele egy kis tejfölt, ha túl sűrű, pici víz is mehet bele, de ne sok, mert el fog válni a víz, mivel nem sűrítjük be semmivel.
- Díszítésnek mehetnek rá a magok és a pirított kenyér.
