Gombakrémleves

2018.01.08

HOZZÁVALÓK

  • 0,5 kg barna csiperke gomba (fehér csiperke is jó)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fehérbors
  • vegamix (sómentes zöldségkeverék, nem vegeta!!!)
  • díszítésnek: tökmag, napraforgómag, pár kocka Graham toast kenyér megpirítva, kockára vágva

ELKÉSZÍTÉS

  • A vöröshagymát kockára vágjuk, majd egy teáskanál kókuszzsíron megpirítjuk.
  • A barna csiperkét nem kell meghámozni, én a fehérnek le szoktam húzni a bőrét.
  • Megmossuk, felkockázzuk a gombát, majd ráöntjük a hagymára. Teszünk alá kb 2 dl vizet.
  • Sózzuk, borsozzuk (én most fehérborsot használtam), egy pici szárított zöldségkeverék is mehet bele
  • Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szeretnénk megtartani pár kockát dísznek, akkor most vegyük ki.
  • Botmixerrel krémessé pépesítjük. Aki szeretne, tehet bele egy kis tejfölt, ha túl sűrű, pici víz is mehet bele, de ne sok, mert el fog válni a víz, mivel nem sűrítjük be semmivel.
  • Díszítésnek mehetnek rá a magok és a pirított kenyér.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el