Gyökérkenyér (extra szénhidrát csökkentett)
Dia-Wellness Zero 6 liszttel készült kenyér. A liszt 100g-jában 7g szénhidrát van!!!
![](https://44b9158b8a.cbaul-cdnwnd.com/22b0a3ac07d4b1b76ceea510321c73d9/200000233-26b9527b3f/gy%C3%B6k%C3%A9rkeny%C3%A9r.jpg?ph=44b9158b8a)
A felső az rendes liszttel készült gyökérkenyér. Sajnos a diétás verziót hiába tekergettem, azt annyira nem lehetett.
Hozzávalók 1 db nagy bagetthez
⭐ 15 g sikér
⭐60g dw zero 6 (szerintem ettől kicsit olyan barna ízű (de én pl a rozskenyeret sem szeretem, mert az már túl mellékízű, lehet Nektek ez normális, de én következőre inkább a süteményliszt koncentrátummal csinálnám)
⭐50g dw 50%
⭐5g só
⭐1-2dl langyos viz
⭐negyed darab élesztő
Egy keverőtálba teszünk minden hozzávalót, csak annyit keverünk rajta, hogy összeálljon a tészta, majd kb 12 órára huzatmentes helyre tesszük.
Utána lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, mint a bejglit, és csavarunk rajta, bár ez nem fog meglátszani nagyon rajta, mert kirúgja magát. :)
Előmelegített sütőben 200°C-on 1 órát sütjük. (A sütő aljába tegyünk vizet.) Akkor jó, ha kopog az alja.