Húsleves gazdagon

2018.01.07

Szerintem nincs olyan család, aki ne ismerné és szeretné a húslevest. Sokaknál a vasárnapi menü kötelező eleme, így én sem hagyhatom ki a repertoárból.

HOZZÁVALÓK

  • csirkehús
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • paprika
  • egész feketebors
  • sárgarépa
  • fehérrépa
  • gomba
  • zöldborsó

ELKÉSZÍTÉS

  • Feltesszük a húst üres vízben főni. A habot leszedegetjük róla, mikor már nem habzik, beletesszük a többi hozzávalót is. Nekem anyukám úgy tanította (amúgy abszolút helyesen), hogy a sárgarépát pici olajon pirítsuk meg, mert a benne lévő vitamin zsírban oldódó, és így sokkal jobban érvényesül. Mióta igyekszem egészségesebben élni, ezt a lépést kihagyom, és csak úgy szimplán nyersen beledobok mindent a levesbe.
  • Amikor már a csontról leválik a hús, akkor van kész. Előtte nem sokkal mehet bele a zöldborsó, és ha nem akarjátok, hogy a szép színű húsleves barna legyen, akkor a gombát egy külön lábosban főzitek meg és csak utána dobjátok bele a leveshez :) Én konkrétan csak tálaláskor tettem a tányérba a gombát. 
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el