Húsleves gazdagon
2018.01.07
Szerintem nincs olyan család, aki ne ismerné és szeretné a húslevest. Sokaknál a vasárnapi menü kötelező eleme, így én sem hagyhatom ki a repertoárból.
HOZZÁVALÓK
- csirkehús
- vöröshagyma
- fokhagyma
- paprika
- egész feketebors
- sárgarépa
- fehérrépa
- gomba
- zöldborsó
- só
ELKÉSZÍTÉS
- Feltesszük a húst üres vízben főni. A habot leszedegetjük róla, mikor már nem habzik, beletesszük a többi hozzávalót is. Nekem anyukám úgy tanította (amúgy abszolút helyesen), hogy a sárgarépát pici olajon pirítsuk meg, mert a benne lévő vitamin zsírban oldódó, és így sokkal jobban érvényesül. Mióta igyekszem egészségesebben élni, ezt a lépést kihagyom, és csak úgy szimplán nyersen beledobok mindent a levesbe.
- Amikor már a csontról leválik a hús, akkor van kész. Előtte nem sokkal mehet bele a zöldborsó, és ha nem akarjátok, hogy a szép színű húsleves barna legyen, akkor a gombát egy külön lábosban főzitek meg és csak utána dobjátok bele a leveshez :) Én konkrétan csak tálaláskor tettem a tányérba a gombát.