Jó reggelt keksz

2018.01.31

"Jó reggelt keksz"-et készítettem házilag csupa egészséges és természetes hozzávalókból, sokféle liszt keverékéből. Mivel az alaprecept mézet tartalmaz, így adta magát a helyzet, hogy almacukorral helyettesítsem. Aki cukorbeteg, vagy egyáltalán nem eszik olyan édesítőt, ami kalóriát tartalmaz, az helyettesítse más édesítővel. 

Tartsunk magunknál mindig néhány szemet. :)

Recept:
- 50g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50g DW süteményliszt koncentrátum
- 50g finomliszt
- 50g zabpehelyliszt
- 50g zabpehely (én a nagyszeműt szeretem)
- 100g mogyoró
- 60g almacukor (lehet mézzel vagy bármilyen más édesítővel helyettesíteni)
- 2 tojás
- 1 kk sütőpor
- csipet só
- 60g margarin
- 30g csoki összedarabolva

Az egészet összegyúrjuk, egy rúddá formáljuk, majd folpackba csomagoljuk és 30 percre a fagyasztóba tesszük.
Utána vékony szeletekre vágjuk és sütőpapírra helyezzük. Nem kell előmelegíteni a sütőt.
Addig sütjük, míg nem kezd pirulni az alja.