Kakaós csiga 2.0
2018.01.09
A liszt egy részét lenmagliszttel helyettesítettem.
HOZZÁVALÓK kb 8 db-hoz
- 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 50 g (zsírtalanított) lenmagliszt
- 4 g instant élesztő
- 2 g sütőpor
- 25g kókuszzsír/olaj
- 150 g langyos víz
- édesítő
- egy csipet só
- Töltelék: holland kakaópor, édesítőszer, kókuszolaj
ELKÉSZÍTÉS
- Összekeverjük a hozzávalókat. Liszt, élesztő, sütőpor, egy csipet só
- Ha kókuszzsírunk van, felolvasztjuk, ha olaj, akkor ezt a lépés természetesen kihagyjuk, és belekeverjük az édesítőszert, és hozzáöntjük a lisztkeverékhez.
- Először csak 1 dl vizet öntsünk rá, keverjük össze, majd utána lassan adagoljuk hozzá a többit, ha szükséges. Liszttől függ, lehet több, lehet kicsit kevesebb kell.
- 15 percet pihentetjük a tésztát, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
- Megkenjük a kókuszolajban elkevert kakaópor és édesítő keverékével. Ne sajnáljuk :) Összetekerjük, felvágjuk és sütőpapírra helyezzük őket.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc
Fogyókúrás tippek:
- tönkölyliszt helyett dia wellness 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, vagy bármilyen más fajta csökkentett ch tartalmú liszt
- sima lenmagliszt helyett zsírtalanított lenmagliszt (fele annyi zsírt tartalmaz)
- lehet csökkenteni a zsírmennyiséget azzal, hogy 25 g kókuszolaj helyett csak 20at teszel bele, illetve ha a töltelékbe egyáltalán nem teszel kókuszolajat, hanem csak a holland kakaóporral és az édesítővel kened meg.