Kakaós csiga 2.0

2018.01.09

A liszt egy részét lenmagliszttel helyettesítettem.

HOZZÁVALÓK kb 8 db-hoz

  • 100g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 50 g (zsírtalanított) lenmagliszt
  • 4 g instant élesztő
  • 2 g sütőpor
  • 25g kókuszzsír/olaj
  • 150 g langyos víz
  • édesítő
  • egy csipet só
  • Töltelék: holland kakaópor, édesítőszer, kókuszolaj

ELKÉSZÍTÉS

  • Összekeverjük a hozzávalókat. Liszt, élesztő, sütőpor, egy csipet só
  • Ha kókuszzsírunk van, felolvasztjuk, ha olaj, akkor ezt a lépés természetesen kihagyjuk, és belekeverjük az édesítőszert, és hozzáöntjük a lisztkeverékhez.
  • Először csak 1 dl vizet öntsünk rá, keverjük össze, majd utána lassan adagoljuk hozzá a többit, ha szükséges. Liszttől függ, lehet több, lehet kicsit kevesebb kell.
  • 15 percet pihentetjük a tésztát, majd kilisztezett deszkán kinyújtjuk.
  • Megkenjük a kókuszolajban elkevert kakaópor és édesítő keverékével. Ne sajnáljuk :) Összetekerjük, felvágjuk és sütőpapírra helyezzük őket.
  • Előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 perc

Fogyókúrás tippek:

  • tönkölyliszt helyett dia wellness 50%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú liszt, vagy bármilyen más fajta csökkentett ch tartalmú liszt
  • sima lenmagliszt helyett zsírtalanított lenmagliszt (fele annyi zsírt tartalmaz)
  • lehet csökkenteni a zsírmennyiséget azzal, hogy 25 g kókuszolaj helyett csak 20at teszel bele, illetve ha a töltelékbe egyáltalán nem teszel kókuszolajat, hanem csak a holland kakaóporral és az édesítővel kened meg.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el