Köles császármorzsa
2018.01.10
HOZZÁVALÓK 2 adaghoz
- 50 g köles
- 150 ml víz
- pici só
- 2 tojás
- 75 g dia wellness 50%-kal csökkentett liszt (de jó a teljes kiőrlésű tönkölyliszt, vagy zabpehelyliszt is, csak azokkal nem lesz szénhidrátcsökkentett)
- 125 ml tej
- édesítőszer
- pici kókuszzsír a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
- A kölest 3x mennyiségű vízzel pici sóval megfőzünk. Hagyjuk kihűlni.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő egy részével kemény habbá verjük.
- A kihűlt köleshez adjuk a tojás sárgáját, lisztet és a tejet, valamint a maradék édesítőt. Jólösszekeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjée habot
- Egy nagyobb serpenyőbe pici kókuszzsírt teszünk, és beleöntjük a masszát.
- 4-5 percig nem nyúlunk hozzá, ha már látjuk, hogy félig megsült, akkor szedjük darabokra egy fakanállal és készre sütjük.
- Cukormentes lekvárral, gyümölccsel tálaljuk. Én most áfonyát használtam.