Köles császármorzsa

2018.01.10

HOZZÁVALÓK 2 adaghoz

  • 50 g köles
  • 150 ml víz
  • pici só
  • 2 tojás
  • 75 g dia wellness 50%-kal csökkentett liszt (de jó a teljes kiőrlésű tönkölyliszt, vagy zabpehelyliszt is, csak azokkal nem lesz szénhidrátcsökkentett)
  • 125 ml tej
  • édesítőszer
  • pici kókuszzsír a sütéshez

ELKÉSZÍTÉS

  • A kölest 3x mennyiségű vízzel pici sóval megfőzünk. Hagyjuk kihűlni.
  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét az édesítő egy részével kemény habbá verjük.
  • A kihűlt köleshez adjuk a tojás sárgáját, lisztet és a tejet, valamint a maradék édesítőt. Jólösszekeverjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojásfehérjée habot
  • Egy nagyobb serpenyőbe pici kókuszzsírt teszünk, és beleöntjük a masszát.
  • 4-5 percig nem nyúlunk hozzá, ha már látjuk, hogy félig megsült, akkor szedjük darabokra egy fakanállal és készre sütjük.
  • Cukormentes lekvárral, gyümölccsel tálaljuk. Én most áfonyát használtam.   
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el