Köles rudi

2018.07.09

Hamis túrórudit ki kér?

HOZZÁVALÓK 3db-hoz

  • 30 g köles
  • édesítő
  • citrom frissen facsart leve
  • 10-15 g vaníliás fehérjepor (elhagyható, lehet helyette akár egy kis vanília aroma, de semmiképp nem vaníliás cukor)
  • víz és tej majd ezt főzés közben látszik mennyia mázhoz: 1 evőkanál holland kakaópor, 2 teáskanál kókuszzsír, édesítő

ELKÉSZÍTÉS

  • 30 g kölest szétfőzünk tejben és vízben. Kezdésnek kb fél-fél dl-t ajánlok mindegyikből, aztán ahogy beszívja, öntsünk utána mindig egy picit. Tegyük hozzá már az elején az édesítőt. Főzzük teljesen szét, de ne legyen túl híg, mert akkor nem fog összeállni.
  • Ha kész facsarjunk bele egy kis citromlevet ízlés szerint, majd tegyük bele a vaníliás fehérjét is, és tegyük félre hűlni.
  • A mázhoz egy kis edénykében (én zománcos kis bögrét használtam) melegítsük össze a kakaóport, a kókuszzsírt és az édesítőt.
  • Ha kihűlt a köles, formázzunk belőle rudakat, majd kanállal öntsük rá a bevonót, és tegyük hűtőbe egy fél órára, annyi idő alatt szépen megköt. Ha szerencsések vagyunk és van otthon rács, azon érdemes csinálni. (Nekem nincs, így késsel kellett felvakarnom az oldalánál, ahol megkötött a kakaós massza)


© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el