Köles rudi
2018.07.09
Hamis túrórudit ki kér?
HOZZÁVALÓK 3db-hoz
- 30 g köles
- édesítő
- citrom frissen facsart leve
- 10-15 g vaníliás fehérjepor (elhagyható, lehet helyette akár egy kis vanília aroma, de semmiképp nem vaníliás cukor)
- víz és tej majd ezt főzés közben látszik mennyia mázhoz: 1 evőkanál holland kakaópor, 2 teáskanál kókuszzsír, édesítő
ELKÉSZÍTÉS
- 30 g kölest szétfőzünk tejben és vízben. Kezdésnek kb fél-fél dl-t ajánlok mindegyikből, aztán ahogy beszívja, öntsünk utána mindig egy picit. Tegyük hozzá már az elején az édesítőt. Főzzük teljesen szét, de ne legyen túl híg, mert akkor nem fog összeállni.
- Ha kész facsarjunk bele egy kis citromlevet ízlés szerint, majd tegyük bele a vaníliás fehérjét is, és tegyük félre hűlni.
- A mázhoz egy kis edénykében (én zománcos kis bögrét használtam) melegítsük össze a kakaóport, a kókuszzsírt és az édesítőt.
- Ha kihűlt a köles, formázzunk belőle rudakat, majd kanállal öntsük rá a bevonót, és tegyük hűtőbe egy fél órára, annyi idő alatt szépen megköt. Ha szerencsések vagyunk és van otthon rács, azon érdemes csinálni. (Nekem nincs, így késsel kellett felvakarnom az oldalánál, ahol megkötött a kakaós massza)