Körtés clafoutis
Ez egy francia sütemény, (ejtsd: klafuti), leegyszerűsítve sűrű palacsintatészta ráöntve valamilyen gyümölcsre. Tehát nagyon finom és nagyon egyszerűen elkészíthető azok számára is, akik még nem a konyha ördögei.

Recept:
- Vágjunk cikkekre 3-4 körtét, majd pici vajon eredeti recept szerint kevés barna cukorral karamellizáljuk 5-10 percig. Én almacukrot használtam helyette, és nagyon finom lett. De lehet bármilyen édesítővel is :) Kinek mi vált be.
- Míg a serpenyőben sül a körte, egy másik edényben összeállítjuk a tésztát, amihez szükség lesz:
🔸150g liszt (én a szokásos DW 50% lisztet használtam)
🔸3 tojás
🔸csipet só
🔸250ml tej
- egy kézi habverővel összekeverjük
- a körtét egy hőálló edénybe merjük a sziruppal együtt, majd ráöntjük a masszát.
- pici fahéjat teszünk rá és kicsit összekeverjük.
- előmelegített sütőben 200 fokon sütjük kb 30-40 percig. Jól meg fog emelkedni, miután kivettük, kicsit visszaesik.
Jó étvágyat!