Kosárkák
2018.01.10


HOZZÁVALÓK 4 db-hoz
- 75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (én dia-wellness 50%-kal csökkentett ch tartalmú liszttel csináltam)
- édesítőszer
- fél mokkáskanál sütőpor
- 1 tojássárgája
- 50 g vaj/margarin/kókuszzsír
- Sajnos tényleg kell bele ennyi zsiradék, különben nem áll össze a tészta. Először csak 30g-ot akartam, de nem volt elég. Legközelebb megpróbálok a maradék zsiradék helyett egy kis folyadékot beletenni, azzal sok kalóriát lehetne megspórolni.
ELKÉSZÍTÉS
- Összedolgozzuk a tésztát a hozzávalókból, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra
- Megformázzuk a kosárkákat, jó vékonyra kell nyújtani. Aki akar, az tehet a közepébe egy darab sütőpapírra szárazbabot, ez azért kell, hogy a tészta ne tudjon a közepén megdagadni, hogy több töltelék férjen bele, de enélkül sem lesz túl vastag, ha vékonyan van beletéve.
- kb 20 percig sütjük a kosárkákat, majd hagyjuk kihűlni.
- A töltelék bármi lehet, puding, túró, gyümölcsök, ami van otthon.