Kosárkák

2018.01.10

HOZZÁVALÓK 4 db-hoz

  • 75 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt (én dia-wellness 50%-kal csökkentett ch tartalmú liszttel csináltam)
  • édesítőszer
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • 1 tojássárgája
  • 50 g vaj/margarin/kókuszzsír
  • Sajnos tényleg kell bele ennyi zsiradék, különben nem áll össze a tészta. Először csak 30g-ot akartam, de nem volt elég. Legközelebb megpróbálok a maradék zsiradék helyett egy kis folyadékot beletenni, azzal sok kalóriát lehetne megspórolni.

ELKÉSZÍTÉS

  • Összedolgozzuk a tésztát a hozzávalókból, majd 20 percre a hűtőbe tesszük.
  • Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra
  • Megformázzuk a kosárkákat, jó vékonyra kell nyújtani. Aki akar, az tehet a közepébe egy darab sütőpapírra szárazbabot, ez azért kell, hogy a tészta ne tudjon a közepén megdagadni, hogy több töltelék férjen bele, de enélkül sem lesz túl vastag, ha vékonyan van beletéve.
  • kb 20 percig sütjük a kosárkákat, majd hagyjuk kihűlni.
  • A töltelék bármi lehet, puding, túró, gyümölcsök, ami van otthon.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el