Kürtős kalácskák

2018.06.26

A vásárok egyik kedvenc eledele a kürtős kalács. Elég nehéz otthon kivitelezni, mivel nincs otthon kéznél megfelelő eszköz hozzá. Ez sem olyan teljesen azért, mint az igazi, mivel sütőben sült, de a feeling-je megvan.

HOZZÁVALÓK Kb 12db-hoz

  • 125 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 125 g dia wellness süteményliszt konc.
  • pici só
  • 1 tojás
  • 2 dkg élesztő
  • pici cukor az élesztőhöz
  • édesítőszer
  • 1,5 dl tej
  • 3,5 dkg margarin
  • habroló forma, vagy bármi, amire rá tudjuk tekerni a tésztát.
  • dió, fahéj, kókuszreszelék, kakaópor illetve bármi amibe szeretnénk meghempergetni őket. én eritritet kevertem össze dióval és fahéjjal.

ELKÉSZÍTÉS

  • Az élesztőt pici cukorral és a tej egy részével felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a liszthez, belekeverünk mindent. (A vaj ne legyen hideg)
  • Összegyúrjuk, amennyiben szükséges, tehetünk bele plusz lisztet vagy tejet.
  • 30 percig kelesztjük
  • 0,5 cm vastagra kinyújtjuk hosszúkás alakúra, majd csíkokat vágunk belőle.
  • A habroló formákat megkenegetjük szilikonecsettel egy kis olvasztott vajjak, majd rátekerjük a tésztát úgy, hogy picit fedésben legyenek. Utána kicsit meghengergetjük a deszkán, hogy egybeálljon, majd egy egész felvert tojással megkenegetjük, hogy fényes legyen.
  • Tepsiben felállítgatjuk az összeset, madj előmelegített sütőbe tesszük. 200°C alsó-felső sütés, 12-13 perc.
  • Utána kivesszük, megint megkenegetjük a tojással és rögtön belehempergetjük a fahéjba, vagy dióba, hogy beleragadjon, majd visszatesszük további 5 percre a sütőbe.
  • Én eritritet tettem a fahéjba és a dióba is, és úgy hempergettem bele a kalácskákat.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el