Kuszkuszos csirketorony kukoricával
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 400 g csirkemell
- konzervkukorica
- 120 g kuszkusz
- 180 ml forró víz
- só, bors
- madársaláta
ELKÉSZÍTÉS
A csirkét megmossuk, felszeleteljük nem túl vékonyra, mert nagyon kiszárad, sózzuk, borsozzuk, és minimális ( max 1 teáskanál) olajon megsütjük. Érdemes kikísérletezni, hogy hogyan nem lesz száraz. Én azt olvastam, hogy 3x1 percig kell mindegyik oldalát sütni. A lényeg, hogy még puha és szaftos legyen.
A kuszkusz szerintem a legegyszerűbben elkészíthető köret a világon! Még főzni sem kell! Egy edénybe beletesszük a kimért kuszkuszt, teszünk bele egy kis sót, majd forralunk 1,5x annyi vizet, ahány gramm kuszkuszt szeretnénk, és nyakon öntjük vele. Keverünk rajta párat, majd lefedjük, 15 percig állni hagyjuk.
Tálaláskor különféle formákba önthetjük a köretet, picit megnyomkodva nagyon jól felveszi az edész formáját. Madársalátával csinosíthatunk az összképen.