Mézeskalács
2017.10.11
Készüljünk kicsit a karácsonyra. Én minden évben készítek mézeskalácsot, ez nálunk hosszú éves hagyomány, de igazából nem eszünk belőle nagy mennyiséget, így ez a recept azoknak lesz nagyon jó, akik csak mutatóba akarnak sütni néhány szemet, meg a hangulatok és illatok miatt. Az fenséges, és semmi pénzért nem hagynám ki. Természetesen fel lehet szorozni az adagot a többszörösére, akik sokat akarnak sütni.

HOZZÁVALÓK (ennyihez, ami a képen látható)
- 10 dkg DW 50%-kal csökkentett liszt
- 4 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
- 0,35 dkg méz (almacukorral is lehet, ugyanis olyan állagú mint a méz)
- 2,5 dkg olvasztott margarin
- 1 tojás
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- egy csipet só
- 9 g mézeskalács fűszerkeverék
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat egy gombóccá gyúrjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
- Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat és előmelegített sütőben SZIGORÚAN 6 PERCIG 180°C-on sütjük. Ha tovább sütjük kiszárad és nem fog visszapuhulni sem.
- Utána lehet ízlés szerint díszíteni.