Mézeskalács

2017.10.11

Készüljünk kicsit a karácsonyra. Én minden évben készítek mézeskalácsot, ez nálunk hosszú éves hagyomány, de igazából nem eszünk belőle nagy mennyiséget, így ez a recept azoknak lesz nagyon jó, akik csak mutatóba akarnak sütni néhány szemet, meg a hangulatok és illatok miatt. Az fenséges, és semmi pénzért nem hagynám ki. Természetesen fel lehet szorozni az adagot a többszörösére, akik sokat akarnak sütni.

HOZZÁVALÓK (ennyihez, ami a képen látható)

  • 10 dkg DW 50%-kal csökkentett liszt
  • 4 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 0,35 dkg méz (almacukorral is lehet, ugyanis olyan állagú mint a méz)
  • 2,5 dkg olvasztott margarin
  • 1 tojás
  • fél kávéskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 9 g mézeskalács fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS

  • A hozzávalókat egy gombóccá gyúrjuk, majd egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  • Másnap kinyújtjuk, kiszaggatjuk a formákat és előmelegített sütőben SZIGORÚAN 6 PERCIG 180°C-on sütjük. Ha tovább sütjük kiszárad és nem fog visszapuhulni sem.
  • Utána lehet ízlés szerint díszíteni.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el