Rántott hús gasztroköntösben, sütőben sült burgonya chips-szel
2018.01.08
Sokak kedvence a rántott hús. Erről sem kell lemondani, csak kicsit át kell alakítani alakbaráttá.
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
- sárga héjú burgonya
- zabpehely
- teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- tojás
- zabpehely
- saláta, uborka, paradicsom
ELKÉSZÍTÉS
Rántott hús:
- a husit ha van időnk, legalább 1 órával előtte fokhagymás joghurtba forgatjuk és hagyjuk állni
- A panírozás ugyanolyan, csak tk tönkölylisztbe forgatjuk simaliszt helyett és zabpehelybe zsemlemorzsa helyett
- olajsprayvel mindkét oldalát befújjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percet sütjük. Óvatosan megfordítjuk. Érdemes késsel körben alányúlni, nehogy leragadjon a bunda. A másik oldalát is sütjuk kb ennyi ideig.
Burgonya chips
- A krumplikat megmossuk és olyan vékonyra szeleteljük, amennyire csak tudjuk. Ha akarunk papírvékonyakat is, akkor lehet pár szeletet a zöldséghámozóval is csinálni.
- Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a szeleteket egymás mellé, majd előmelegített sütőbe 200°C-ra betesszük
- Akkor jó, ha már barnás és lehet törni.