Rántott hús gasztroköntösben, sütőben sült burgonya chips-szel

2018.01.08

Sokak kedvence a rántott hús. Erről sem kell lemondani, csak kicsit át kell alakítani alakbaráttá.

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • sárga héjú burgonya
  • zabpehely
  • teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • tojás
  • zabpehely
  • saláta, uborka, paradicsom

ELKÉSZÍTÉS

Rántott hús:

  • a husit ha van időnk, legalább 1 órával előtte fokhagymás joghurtba forgatjuk és hagyjuk állni
  • A panírozás ugyanolyan, csak tk tönkölylisztbe forgatjuk simaliszt helyett és zabpehelybe zsemlemorzsa helyett
  • olajsprayvel mindkét oldalát befújjuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percet sütjük. Óvatosan megfordítjuk. Érdemes késsel körben alányúlni, nehogy leragadjon a bunda. A másik oldalát is sütjuk kb ennyi ideig.

Burgonya chips

  • A krumplikat megmossuk és olyan vékonyra szeleteljük, amennyire csak tudjuk. Ha akarunk papírvékonyakat is, akkor lehet pár szeletet a zöldséghámozóval is csinálni.
  • Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük a szeleteket egymás mellé, majd előmelegített sütőbe 200°C-ra betesszük
  • Akkor jó, ha már barnás és lehet törni.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el