Sült csirke tepsis krumplival, borsópürével

2018.01.08

Legjobb parázsburgonyából elkészíteni.

HOZZÁVALÓK 2 személyre

  • 400 g csirkemell (természetesen más husi is szóba jöhet)
  • mirelit borsó (sajnos nem mértem mennyit, úgy érzésre)
  • 400 g krumpli
  • só, bors,
  • (kakukkfű mehet a krumplira, ha szeretitek, én imádom)

ELKÉSZÍTÉS

  • Ha apró krumplink van, akkor csak meg kell mosni, és mehet bele a fazékba, sós vízben félpuhára főzzük. Ha nagyobbak, akkor érdemes kockára vágni.
  • Közben melegítsük elő a sütőt, hogy a főtt krumplit már rögtön a forró sütőbe tolhassuk. Aki szereti, nyugodtan bolondítsa meg kakukkfűvel.
  • Míg a krumpli sül, a húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk. Serpenyőben minimális olajon megsütjük
  • Végül a borsót kis vízben, vagy tejben megfőzzük. Aki édesebben szereti, tegyen bele egy kis édesítőt. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítsük.
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el