Sült csirke tepsis krumplival, borsópürével
2018.01.08
Legjobb parázsburgonyából elkészíteni.
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 400 g csirkemell (természetesen más husi is szóba jöhet)
- mirelit borsó (sajnos nem mértem mennyit, úgy érzésre)
- 400 g krumpli
- só, bors,
- (kakukkfű mehet a krumplira, ha szeretitek, én imádom)
ELKÉSZÍTÉS
- Ha apró krumplink van, akkor csak meg kell mosni, és mehet bele a fazékba, sós vízben félpuhára főzzük. Ha nagyobbak, akkor érdemes kockára vágni.
- Közben melegítsük elő a sütőt, hogy a főtt krumplit már rögtön a forró sütőbe tolhassuk. Aki szereti, nyugodtan bolondítsa meg kakukkfűvel.
- Míg a krumpli sül, a húst megmossuk, felszeleteljük, sózzuk. Serpenyőben minimális olajon megsütjük
- Végül a borsót kis vízben, vagy tejben megfőzzük. Aki édesebben szereti, tegyen bele egy kis édesítőt. Ha megfőtt, botmixerrel pürésítsük.