Sütőtökös gnocchi
Helló Október!
Most már nagyon őszies az idő. Sajnos ez együtt jár azzal is, hogy egyik nap szakad az eső, másnap épp ezerrel süt a nap. Amikor épp jó idő van, megjön a kedvem az alkotáshoz is. Így volt ez ma is. Egy nagyon egyszerű sütőtökös gnocchi receptet hoztam nektek. Természetesen ch csökkentett liszttel készítettem krumpli nélkül.
Hozzávalók:
- egy kisebb sütőtök, melyet kimagozunk és megsütünk, majd pürésítünk
- DW 50%-os liszt, amennyit felvesz (fontos, hogy hagyjuk kihűlni, mert melegen több lisztet vesz fel és akkor dobálózni lehet majd vele, olyan kemény lesz)
- tojás
- só, bors
-zsálya (elhagyható, de ahogy nézegettem a neten, szinte mindenki felhasználja hozzá, így gondoltam, én is kipróbálom, bár nem vagyok zsályarajongó, nekem túl erős az íze)
Ahhoz hogy ilyen kis formásak legyenek, csak egy villára lesz szükség. Kígyókat formázunk a tésztából, majd egyenlő nagyságúra szeljük őket, és egy villa segítségével csíkot húzunk rá.
Sós vízben kifőzzük, utána egy serpenyőben picit vajon megpirítjuk a zsályaleveleket, és még átforgatjuk vele a gnocchikat, hogy ropogósak legyen, és reszelt sajttal tálaljuk. :) Aki nagyon gourmet, az használjon parmezánt, sajnos nekem nincs itthon, pedig imádom. Azzal biztosan sokkal különlegesebb lesz.