Szilvás crumble
2018.09.24
avagy morzsasüti. Ez is az egyszerűen elkészíthető receptek közé tartozik. Nem kimondott vendégváró, mert nem lehet szelni, inkább magunknak összeütős finomság, amit csak kikanalazunk.
HOZZÁVALÓK 1 személyre
- 200 g magozott szilva
- 50 g zabpehelyliszt
- 20 g darált dió
- 30 g margarin
- édesítő
- fahéj
ELKÉSZÍTÉS
- Egy kisebb fajta sütőedényt keresünk, amit nagyon vékonyan, én mindössze 2 g vajat használtam, kikenünk és egy pici liszttel végigforgatjuk. (ne sima liszttel)
- A szilvákat kimagozzuk, félbe vágjuk, majd húsával lefelé végigpakoljuk a sütőedény alját, teszünk rá édesítőt, fahéjat. Ne sajnáljuk a fahéjat :)
- Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a hideg vajat és a darált diót, majd ujjal összenyomogatjuk. Nem kell összeállnia, csak morzsalékos legyen, és öntsük rá a szilvára
- Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Aranybarna legyen. Aki ropogósabbra szereti, hagyja benn picit tovább, vagy az utolsó 5 percet tegye hőlégkeverésre.
- A szilva finomat szétsül, folyós állagú lesz, és nem kell aggódni, ezt nem lehet normálisan szelni.