Szilvás crumble

2018.09.24

avagy morzsasüti. Ez is az egyszerűen elkészíthető receptek közé tartozik. Nem kimondott vendégváró, mert nem lehet szelni, inkább magunknak összeütős finomság, amit csak kikanalazunk.

HOZZÁVALÓK 1 személyre

  • 200 g magozott szilva
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 20 g darált dió
  • 30 g margarin
  • édesítő
  • fahéj

ELKÉSZÍTÉS

  • Egy kisebb fajta sütőedényt keresünk, amit nagyon vékonyan, én mindössze 2 g vajat használtam, kikenünk és egy pici liszttel végigforgatjuk. (ne sima liszttel)
  • A szilvákat kimagozzuk, félbe vágjuk, majd húsával lefelé végigpakoljuk a sütőedény alját, teszünk rá édesítőt, fahéjat. Ne sajnáljuk a fahéjat :)
  • Egy másik tálba kimérjük a lisztet, a hideg vajat és a darált diót, majd ujjal összenyomogatjuk. Nem kell összeállnia, csak morzsalékos legyen, és öntsük rá a szilvára
  • Előmelegített sütőben 200°C-on 30 percig sütjük. Aranybarna legyen. Aki ropogósabbra szereti, hagyja benn picit tovább, vagy az utolsó 5 percet tegye hőlégkeverésre.
  • A szilva finomat szétsül, folyós állagú lesz, és nem kell aggódni, ezt nem lehet normálisan szelni. 
© 2018 Gasztoköntös- Viki konyhája. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el