Töltött mézes puszedli
Azt hiszem, hogy ez az, amit mindenkinek meg kell sütnie idén karácsonykor. Annyira finom lett és nem mellesleg nagyon szép és szénhidrát csökkentett! Mi kell még?!

Recept
(33db lett nekem belőle, de ez nyilván függ attól, hogy milyen vastagra nyújtjuk, és milyen formákat szaggatunk belőle.)
- 125g méz (én ezt fele méz, fele Almacukor kombójából készítettem)
- 125 g cukornak megfelelő édesítő (30g 4x erősségű édesítő)
- 50g vaj/margarin
Ezeket kis lángon homogenizáljuk, majd félretesszük kicsit hűlni.
- 30dkg dw 50%-os liszt
- 10g holland kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- csipet só
- 1 db tojás
A száraz hozzávalókat egybeszitáljuk, hogy jól elkeveredjenek és szellősek legyenek, majd mehet hozzá a mézes elegy és végül a tojás.
Összegyúrjuk, puha állagú lesz, és egy kicsit nekem ez is tört, pedig most direkt nem pihentettem, hanem rögtön nyújtottam és szaggattam.
A formák közepére egy kis kanálnyi lekvárt teszünk (jó sűrű legyen) és kézzel összetapasztjuk.
Előmelegített sütőben 10 percig sütjük! Nekem gázsütőm van, 2-3as fokozaton volt kb. Fontos, hogy nem szabad túlsütni!
Én úgy csináltam, hogy egy darabot magában betettem, és azon kipróbáltam, hogy mennyi idő kell neki.
Az, hogy bevonjuk-e valamivel, egyéni döntés, én a szépség kedvéért a csokinál döntöttem. A szív formához a tojásfehérje nem illett volna, de pl a korongokhoz vagy golyóhoz az is jó lehet :)
Lekvár nélkül is elkészíthető, így értelem szerűen 66db lesz.
A makrókat az egyszerűség kedvéért így számoltam.
- A 66db kalóriatartalma: 1865kcal --> 1db 31kcal (töltetlenül)
- fehérje: 84g --> 1db 1,27g
- ch: 193g --> 2,92g
- zsír: 65g --> 0,98g
#gasztroköntös #lowcarb #diawellness #cukormentes #karácsony#xmas