Tonhalas-spenótos lasagne
2018.01.08
Ha már unjuk a megszokott lasagne-t, érdemes kísérletezni új ízekkel. Mivel halmániás vagyok, kipróbáltam tonhallal, és jól szerepelt :) Aki nincs oda érte, cserélje le túróra vagy kecskesajtra.
HOZZÁVALÓK
- lasagne lapok
- leveles spenót (jó a fagyasztott, én is abból csináltam, csak ne az a nagyon pépes legyen, inkább darabos)
- tonhalkonzerv
- paradicsompüré
- zsírszegény sajt
- só, bors, fokhagyma
- vöröshagyma
- tej
- kókuszzsír/olaj
ELKÉSZÍTÉS
- Kevés kókuszzsíron megpirítjuk a vöröshagymát, majd ráteszünk személyenként egy doboz (52g-os) tonhalkonzervet. Kicsit kevergetjük, utána ráöntünk egy kis paradicsompürét és vizet. Ízlés szerint fűszerezzük.
- Egy másik edényben tejben megfőzzük a spenótot, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá zúzott fokhagymát is.
- Kevés tönkölyliszttel sűrítjük, ha már nincs zöld íze.
- Egy hőálló edény aljába először teszünk egy lapot, majd mehet rá egy réteg tonhal, kis reszelt sajt, utána megint lap, most spenót, kis sajt, megint lap stbstb. A végén szósszal zárunk, szórunk rá sajtot és előmelegített sütőben pirulásig sütjük.