Újhagymás-zabpelyhes tonhalpogácsa édesburgonyával, kuszkusszal
2018.01.08
Nagyon szeretem a halételeket, és szeretek kipróbálni kevésbé szokványosakat. Nemcsak roston és panírozott hal létezik.

HOZZÁVALÓK 2 főre
- 2 doboz tonhalkonzerv (a legdiétásabb, ha sós lében van)
- pár evőkanál zabpehely
- 1 db újhagyma
- só
- kuszkusz
- édesburgonya
ELKÉSZÍTÉS
- az édesburgonyát én picit előfőztem héjában. Utána leszedtem róla, felvágtam hasábokra, olajsprayvel egy sütőpapírra néhányat permeteztem, rátettem az édesburgonyát és megszórtam sóval és olasz fűszerkeverékkel. 15 percig sütöttem 200 °C-on.
- egy kis tálban a tonhalat, a hagymát és a zabpelyhet összekevertem, fél órára állni hagytam, hogy a zab beszívja a nedvességet.
- közben egy adag kuszkuszt elkészítettem. Dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel kell felengedni és állni hagyni 10 percig.
- Ha esetleg még vizes maradna a tonhalas egyveleg, kevés kuszkuszt tehetünk hozzá. Teflonsütőben minimális olajon pár percig sütjük mindkét oldalát.