Vadas csirkemellből, teljes kiőrlésű tésztával
2018.01.08
Bizony, a vadas csirkemellből is finom, szerintem teljesen mindegy milyen húst főzünk bele, a lényeg úgyis a mártáson van. Az meg a jó sok sárgarépától lesz finom.
HOZZÁVALÓK
- 4-5 db nagyobb sárgarépa
- 2 db nagyobb fehérrépa
- 2 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 teáskanál mustár
- 2-3 kisebb babérlevél
- kb 10 szem egész feketebors
- só
- pirospaprika
- valamilyen hús, én most csirkemellből készítettem, de pulykacombból is csináltam már és azzal is finom, ugyanis én azt vallom, a vadas a mártástól finom, nem a hús fajtájátó
- teljes kiőrlésű tészta (én most Korona márkájúnt főztem)
- a habaráshoz egy nagy evőkanál tejföl és egy evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
ELKÉSZÍTÉS
- Egy nagy lábosban kis kókuszzsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, megszórjuk kis pirospaprikával majd felengedjük vízzel
- Beleszórunk mindent. Felvágott sárgarépát, fehérrépát, a húst, babérlevelet, feketeborsot, mustárt, sót és a karikákra vágott fokhagymát is.
- Addig főzzük míg teljesen puha nem lesz
- Kiszedjük a léből a húst, a babérleveleket, kihorgásszuk a feketeborsokat.
- Botmixer segítségével pépesítjük az egészet
- Tejfölös habarással fejezzük be, majd visszatesszük a mártásba a húst és egyet még rottyantunk rajta.
- A tésztát sós vízben kifőzzük.

