Tonhalas-babos tészta
2018.01.08
Azt olvastam valahol, hogy a bab és a hal együtt szuperjó kombó. Jobban hasznosulnak a bennük lévő tápanyagok, tehát kipróbáltam és szerintem ízben is passzolnak.
HOZZÁVALÓK 2 személyre
- 140 g száraz tészta (teljes kiőrlésű tészta, ch csökkentett, diabetikus tésztát ajánlom, pl Dia-Wellness, Rédei)
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 1 konzerv vörösbab
- 1 közepes vöröshagyma
ELKÉSZÍTÉS
- Ha olajos tonhalunk van, akkor az egyiknek az olaján megpirítjuk a kockára vágott hagymát. Ha nem, akkor a tonhal levét leöntjük, és a vöröshagyma alá valamilyen zsiradékot teszünk. (olaj, kókuszzsír)
- Hozzáadjuk a tonhalakat, pár percig kevergetjük, majd mehet bele az előzőleg átmosott konzerv vörösbab.
- Pár percig ezt is kevergetjük, hogy az ízek összeérjenek. Egy kis só mehet bele, de anélkül sem lesz ízetlen.
- Én a végén hozzáadtam a főtt tésztát és összefőztem őket.