Zabos almás lepény
2018.01.10
Ebben a sütiben egyáltalán nincs liszt!
HOZZÁVALÓK egy tepsinyi adaghoz
- 10 dkg margarin
- 1,6 kg alma
- 25 dkg zabpehely
- 25 dkg zabkorpa
- 1 citrom leve, héja (elhagyható)
- szegfűszeg, fahéj
- mazsola (én nem tettem bele, mert nem szeretem, de a recept írja)
- dió
- baracklekvár (az már nem egészséges, ha fél kg cukor van benne :) , úgyhogy ha nincs is cukormentes, de legalább diabetikus lekvár legyen, aki oda szeretne figyelni jobban az egészségére)
- édesítőszer (nem kell vele csínján bánni, mert jó nagy mennyiségű alapanyagról van szó)
ELKÉSZÍTÉS
- Az almákat megmossuk és héjastól lereszeljük a 2/3-át, a maradékot kockára vágjuk.
- Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
- A margarint a zabkorpával és a zabpehellyel megpróbáljuk jól elmorzsolni. Én kézzel csináltam, szerintem egyszerűbb, mint fakanállal.
- Hozzáadjuk az almát, a citrom levét és héját, a fahéjat és a szegfűszeget. És jól összedolgozzuk, nem kell megijedni, összeáll azért nagyjából.
- Sütőpapírral kibélelt sütőbe nyomkodjuk, hogy beterítse, és belenyomkodjuk az almakockákat.
- Még nem tesszük rá se a diót, se a lekvárt, hanem betesszük a sütőbe 30 percre.
- Ezután jöhet rá a lekvár, és a vágott dió, utána tegyük vissza a sütőbe még 10 percre.
- Jó étvágyat!
- Szerintem egy kicsit állottan még finomabb :)