Sült csirke tepsis krumplival, borsópürével
Legjobb parázsburgonyából elkészíteni.
Legjobb parázsburgonyából elkészíteni.
HOZZÁVALÓK 2 személyre
Mgj. Természetesen elkészíthetjük bármilyen húsból. A legdiétásabb választás a csirkemell, mert annak van a legalacsonyabb zsírtartalma.
A csirkét megmossuk, felszeleteljük nem túl vékonyra, mert nagyon kiszárad, sózzuk, borsozzuk, és minimális ( max 1 teáskanál) olajon megsütjük. Érdemes kikísérletezni, hogy hogyan nem lesz száraz. Én azt olvastam, hogy 3x1 percig kell mindegyik oldalát sütni. A lényeg, hogy még puha és szaftos legyen.
Pörkölt: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, majd egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kis vízzel.
Maradt hétvégéről főtt krumpli? Turbózzuk kicsit fel és süssünk belőle rösztit.
Egy újabb halas étel. Lehet kellett volna külön oldalt szánnom a halételeknek. Hmm, ezt még átgondolom :)
Kicsit színesítsük ki a napjainkat és a jól bevált ételeinket. Miért ne lehetne zöld a krumplipüré és ezáltal egészségesebb? Turmixoljunk bele zöldborsót.
Ha már unjuk a megszokott lasagne-t, érdemes kísérletezni új ízekkel. Mivel halmániás vagyok, kipróbáltam tonhallal, és jól szerepelt :) Aki nincs oda érte, cserélje le túróra vagy kecskesajtra.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető leves. Laktózmentes, gluténmentes!