Tonhalas-babos tészta
Azt olvastam valahol, hogy a bab és a hal együtt szuperjó kombó. Jobban hasznosulnak a bennük lévő tápanyagok, tehát kipróbáltam és szerintem ízben is passzolnak.
Azt olvastam valahol, hogy a bab és a hal együtt szuperjó kombó. Jobban hasznosulnak a bennük lévő tápanyagok, tehát kipróbáltam és szerintem ízben is passzolnak.
Nagyon szeretem a halételeket, és szeretek kipróbálni kevésbé szokványosakat. Nemcsak roston és panírozott hal létezik.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető leves. Laktózmentes, gluténmentes!
Ha már unjuk a megszokott lasagne-t, érdemes kísérletezni új ízekkel. Mivel halmániás vagyok, kipróbáltam tonhallal, és jól szerepelt :) Aki nincs oda érte, cserélje le túróra vagy kecskesajtra.
Kicsit színesítsük ki a napjainkat és a jól bevált ételeinket. Miért ne lehetne zöld a krumplipüré és ezáltal egészségesebb? Turmixoljunk bele zöldborsót.
Egy újabb halas étel. Lehet kellett volna külön oldalt szánnom a halételeknek. Hmm, ezt még átgondolom :)
Maradt hétvégéről főtt krumpli? Turbózzuk kicsit fel és süssünk belőle rösztit.
Pörkölt: Apró kockára vágjuk a vöröshagymát, majd egy evőkanál kókuszolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felöntjük kis vízzel.
A csirkét megmossuk, felszeleteljük nem túl vékonyra, mert nagyon kiszárad, sózzuk, borsozzuk, és minimális ( max 1 teáskanál) olajon megsütjük. Érdemes kikísérletezni, hogy hogyan nem lesz száraz. Én azt olvastam, hogy 3x1 percig kell mindegyik oldalát sütni. A lényeg, hogy még puha és szaftos legyen.
Sokak kedvence a rántott hús. Erről sem kell lemondani, csak kicsit át kell alakítani alakbaráttá.